zondag 2 oktober 2022

Naar de kermis met de klas

 Donderdag mochten we met naar de kermis. We werden getrakteerd op twee ritjes op de draaimolen. Juf Julie was daar ook om samen met ons te genieten van de draaimolen. Bij het eerste ritje ging ik mee op de draaimolen. Pauline kon de kwast grijpen. Bij het tweede ritje draaide juf Julie mee en kon Clara de kwast vangen...




































Ik maakte ook een filmpje van ons eerste avontuur buiten de vertrouwde schoolomgeving:


Terwijl we daar waren brachten we ook een bezoekje aan de tentoonstelling. We bekeken alle schilderijen maar stonden net iets langer bij de schilderijen van juf Evi.

Daarna maakten we nog tijd voor ons kwartier voorlezen op een bijzondere plek...voor één keertje las ik het boekje voor op de botsauto's. De kleuters mochten allemaal op de rand zitten om te luisteren...de botsauto's stonden nog niet klaar en dus konden ze heel goed luisteren.



Terug in de klas tekende we nog de draden van de kwast en reden met de auto's door de verf. We botsten af en toe zoals de echte botsauto's doen, we gebruikten dan ook beide handen en werkten met 2 auto's tegelijk.



En natuurlijk mochten we nog eens muziek maken zoals de fanfare! Lekker buiten, iedereen met een instrument en stappen maar...


















Hier zie je ons in actie

En als uitsmijter: vier voorwerpen die te maken hebben met de kermis...
Een oliebol, de kwast, een eendje en een botsauto! Ik tover er telkens ééntje weg...rarara wat is verdwenen?

Nog eens naar de gymzaal bij juf Mieke en dan zitten ze klaar voor het superlange weekend. Super trots met hun zoefzak met alle werkjes van de voorbije maand. Ook het puzzelmapje en het tekenboekje zitten er in. Willen jullie de mapjes en de zak terug meegeven?
Alvast bedankt.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.