woensdag 12 oktober 2022

Vrijdag geef ik deze brief mee...

Volgende week starten we ons nieuw thema: de herfst!

We gaan op stap in Oostrozebeke en daarvoor trekken we onze laarzen aan. Wil je volgende maandag (17 oktober) de laarzen van je kleuter meegeven in een plastiekzak? Ze blijven dan in de klas tot aan de herfstvakantie, zo kunnen we ze meerdere keren gebruiken.

We gaan op zoek naar de schatten van de herfst. Kastanjes, blaadjes, noten, eikels, vliegertjes van de esdoorn, denappels, beukennootjes, elzenpropjes, stukjes hout, paddenstoelen, kabouters en nog veel meer…

Het zou fijn zijn als jullie mee helpen zoeken. Ik ging reeds zelf op zoek naar eikels en kastanjes, blaadjes en takjes. Maar ik zoek nog denappels, beukennootjes, vliegertjes van de esdoorn en noten om mee te spelen en te experimenteren. Uiteraard zijn de andere spullen ook welkom. Een ideetje om in het weekend op uitstap te gaan naar het bos?!

Een schijf van een boomstronk, een stuk schors  of een stuk mos zijn ook welkom  voor ons blote voetenpad.

En mocht iemand toevallig een pompoen te veel hebben dan maken we lekkere soep!

Tijdens de tweede week gaan we ook in de regen dansen met onze paraplu. Als je kleuter een paraplu heeft mag die ook meegebracht worden en die blijft dan ook even in de klas. Gelieve te naamtekenen. Je hoeft er geen te kopen want ik heb er ook een paar.

Alvast bedankt om mee te helpen om ons thema super leuk te maken!


Als je iets hebt en je twijfelt of we het kunnen gebruiken stuur gerust een mailtje of berichtje.

Groetjes,

Juf Els



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.